Marksist Teori dergisinin 19. sayısı çıktı

Marksist Teori dergisinin 19. sayısı, "Adalet ve özgürlük ayaklanması" başlıklı dosya konusuyla çıktı.
Marksist Teori dergisinin 19. sayısı çıktı. 2 aylık periyotla çıkan derginin bu sayısındaki "Adalet ve özgürlük ayaklanması" dosya konusu kapsamında 3 yazıya yer veriliyor.
Dosya konusu olan 19 Mart ayaklanmasının farklı yönlerden incelendiği yazılar yer alıyor. Bu kapsamda İbrahim Çiçek'in yazdığı "19 Mart halk ayaklanmasında devrimci etki" konusunu devrimci analize tabi tutuyor. Yazı 19 Mart ayaklanmasının öncü-kitle ilişkisi ve analizine odaklanıyor. Aynı eksenle bağıntısı içinde emekçi sol hareketin toplumsal ayaklanmalara hazırlık yetmezliğine vurgu yapıyor. Okan Danacı'nın kaleminden "19 Mart'ta isyana duran gençlik bize ne söylüyor" makalesi 19 mart'ın sürükleyici toplumsal dinamiği olan gençliği değerlendirme ve siyasal analiz konusu yapıyor. Firuzan Ege'nin "Gezi-Saraçhane tarihsel paralelliğinde Kürt ulusal hareketi" yazısı aynı konuyu karşılaştırmalı bir yöntemle tarışma,analiz ve eleştiri konusu olarak inceliyor.
Marksist Teori Kürt ulusal özgürlük mücadelesinin silah bırakma, fesih ve yeni mücadele saikleri konusunu bir önceki sayısında bir dosya konusu olarak ele almıştı.Bu tema derginin bu sayısında İnan Özgür'ün "Kongre, fesih, barış, yeni dönem" yazısıyla devam ediyor. İnan Özgür Kürt ulusal hareketi'nin yeni dönemini yazı başlığındaki kapsamıyla konuyu geniş bir devrimci siyasal analizle serimliyor. Derginin bu sayısında Efe Dağlı'nın "İslam Okumaları-3: Politikanın konusu olarak Kerbela" seri yazısı okuyucuyla buluşuyor.Ayrıca Derviş Cigani'nin "Atlasını Kaybetmiş Bir Halkın Öyküsü: Çingeneler" inceleme yazısı dikkat çekiyor. Dergi Lenin'in "Moskova ayaklanmasının dersleri" makalesi, Berfin Polat imzalı "Suruç'un ruhunu bugünde anlamak" yazılarıyla tamamlanıyor ve okurlarıyla buluşuyor.