20 Şubat 2025 Perşembe

Limter-İş: Gerekli ücret zammı yapılmazsa bu yolu yine keseriz

Limter-İş Tuzla Gemi tersanesi önünde, tehlikeli ve ağır iş koluna uygun ücret talebiyle açıklama yaparak işçilere seslendi. 

Limter-İş sendikası, ağır ve tehlikeli iş koluna uygun ücret talebiyle Tuzla Gemi önünde açıklama yaptı. Mesai saati öncesi yapılan eylemde, "Geçinemiyoruz, kırıntı değil iş kolumuza uygun zam istiyoruz" pankartının açıldı, "Tersane işçisi köle değildir" sloganı atıldı.

Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, "Ağır ve çok tehlikeli iş kolunda çalışıyoruz. Almış olduğumuz ücret iş kolumuza uygun olmadığı gibi hala ücretlerimize zam yapılmış değil. Şayet bu sorunu sadece kendi aramızda konuşuyorsak ücretlerimize tersane patronları ve taşeronlar zam yapmayacaklar" dedi.

'TEKSTİL, METAL, POLENEZ İŞÇİLERİN İZİNDEN YÜRÜYECEĞİZ'
2008 tersane direnişlerini hatırlatan Saygılı, "2008 yılında her gün bu tershanelerde iş cinayetleri yaşanıyor, ücretlerimiz verilmiyordu. Ne zaman ki bu yolu kestik sigortalarımız ondan sonra yatmaya başlandı. İş güvenliği tedbirleri uygulanmaya başlandı. Çünkü biz onların anladığı dilden konuştuk" dedi. 

Patronların anladığı dilden konuşmak gerektiğinin altını çizen Saygılı, kazanımla sonuçlanın işçi direnişlerini örnek göstererek onların izinden yürümek gerektiğini söyledi. 

'DEVRİM YURTSEVER İŞÇİLERİ ÖRGÜTLEMEK İSTEDİĞİ İÇİN TUTUKLANDI'
Korkması gerekenlerin patronlar olduğunu söyleyen Saygılı, "İki gün burada iş durdurulduğu zaman milyonların kaybederler. Diyorlar ki iş yok, bu zamana kadar kazandıklarına saysınlar. Tersane işçileri olarak burada birleşsek hangimizi işten atabilecekler" dedi. 

İşçi sınıfının üretimden gelen gücüne vurgu yapan Saygılı, tutsak edilen Limter-İş üye ve yöneticilerini hatırlattı. Tutuklanma gerekçesinin işçileri örgütlemek olduğunun altını çizen Saygılı, "Ama bu saldırı, gözaltı ve tutuklamalar Limter-İş'i bildiği yoldan asla döndüremeyecektir. Yeter ki siz yanımızda durun" diye konuştu.

'BU DAHA BAŞLANGIÇ MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Tersanelerde işçilerin hakkı bir yana ücretlerinin dahi ödenmediğini, 2008 direnişi sonrasında haklarını elde ettiklerini anımsatan Saygılı, tersane işçilerinin birleşerek, direnerek patronları dize getireceklerinin altını çizdi.